Για τη σωστή φροντίδα του νέου σας φίλου, θα πρέπει να προμηθευτείτε επίσης, χτένα και βούρτσα και shampoo ειδικά για την περιποίηση του σκύλου σας. Η αλήθεια είναι ότι ο σκύλος δε χρειάζεται μπάνιο αλλά αποτελεί μία ανθρώπινη ανάγκη. Μην το παρακάνετε. Το πιο συχνό που μπορείτε να το κάνετε μπάνιο είναι κάθε δεκαπέντε μέρες, ενώ μία φορά το μήνα αρκεί.

Αυτό που δε πρέπει να ξεχνάτε και το οποίο το χρειάζεται ο σκύλος είναι το καθημερινό βούρτσισμα – χτένισμα, το οποίο απομακρύνει το νεκρό τρίχωμα και τις ακαθαρσίες και τονώνει τη κυκλοφορία του αίματος, καθώς διατηρεί την υγεία του δέρματος και του τριχώματός του. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ώστε να διαλέξετε τη σωστή βούρτσα – χτένα και shampoo που να ταιριάζει στον τύπο τριχώματος του σκύλου σας.

Επίσης σημαντικό μέρος της φροντίδας του αποτελεί η καθημερινή περιποίηση των δοντιών του. Η ανεπαρκής τήρηση της στοματικής υγιεινής έχει ως συνέπεια την περιοδοντική νόσο και άλλες παθήσεις των δοντιών, όπως ουλίτιδα, τερηδόνα κ.α. Καθώς εξελίσσονται οι παθήσεις αυτές, βακτηρίδια από τα φλεγμαίνοντα ούλα εισέρχονται συνεχώς στην κυκλοφορία του αίματος και εγκαθίστανται σε άλλα όργανα, κυρίως στην καρδιά και τους νεφρούς, όπου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα. Είναι να είστε καλά ενημερωμένοι και ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας δώσει κάθε πληροφορία.