Η σωστή και πλήρης διατροφή ενός σκύλου θα πρέπει να αποτελείται από πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, ανόργανες ουσίες και βιταμίνες, με τα ανάλογα συμπληρώματα διατροφής σε κάθε περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση οι βιομηχανοποιημένες τροφές πρέπει να είναι καλής ποιότητας και οι οποίες να παρέχουν στο ζώο ότι χρειάζεται ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή και τις απαιτήσεις της υγείας του σκύλου σας, χωρίς όμως να αποκλείουμε και τη σπιτική τροφή. Με τη βοήθεια του κτηνιάτρου σας, ο οποίος θα σας συμβουλέψει και θα σας προτείνει την κατάλληλη τροφή για το σκυλί σας, καθώς και να σας δώσει ένα καθημερινό ειδικό διαιτολόγιο για διατροφή που θα ου ετοιμάζεται στο σπίτι.

Η συχνότητα των γευμάτων αλλάζει σύμφωνα με την ηλικία του ζώου σας. Από την ηλικία των σαράντα πέντε ημερών μέχρι και αυτή των έξι μηνών τα γεύματά του θα πρέπει να είναι από έξι έως δύο την ημέρα, με συχνότητα προοδευτικά μειούμενη όσο μεγαλώνει.

Από τη ηλικία των έξι μηνών μέχρι ενός έτους πρέπει να τρώει δύο φορές την ημέρα. Από ενός έτους και για το υπόλοιπο της ζωής του μία φόρα την ημέρα αρκεί. Καλό θα ήταν τα γεύματα του σκύλου σας να είναι την ίδια ώρα κάθε μέρα. Προσοχή, να αποφεύγετε να του δίνετε κόκαλα και γλυκά. Θα πρέπει πάντα να έχει στη διάθεσή του φρέσκο και καθαρό νερό.