Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας να προσφέρουμε στο καναρίνι μας μία ισορροπημένη και ασφαλής τροφή. Το κόστος αυτών των τροφών και η ποσότητα κατανάλωσής τους από τα καναρίνια είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Αξίζει τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από θέμα αγάπης και φροντίδας προς τα πτηνά μας.

Τροφές:

  • Μίγμα κελαϊδίνης. Προτιμήστε τη συσκευασμένη από τη χύμα και καθώς και τις επώνυμες τροφές, διότι έχουν ημερομηνία λήξεως, είναι ελεγμένες, πιστοποιημένες και απαλλαγμένες από ρυπογόνους και μολυσματικούς παράγοντες (σκόνη-ακαθαρσίες, μικρόβια, βασικά αίτια για παθήσεις και διαταραχές του πεπτικού και αναπνευστικού συστήματος των ωδικών πτηνών και μη, οδηγώντας πολύ συχνά ακόμη και στον θάνατο εάν δεν γίνει η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών ατόμων).
  • Το ίδιο ισχύει και για την αυγοτροφή ή αλλιώς βιταμίνη σε μορφή τροφής
  • Θα πρέπει να του δίνετε μία με δύο φορές τη βδομάδα σταγόνες συμπλέγματος βιταμινών στο νερό τους και μία μόνιμη «πέτρα» ιχνοστοιχείων και μετάλλων εντός του κλουβιού. Συμβάλλουν στη κάλυψη όλων των διατροφικών αναγκών των μικρών μας φίλων. Η πέτρα βοηθά και στο ακόνισμα του ράμφους.
  • Αλλαγή νερού όσο πιο συχνά μπορούμε. Ιδανικά κάθε μέρα προκειμένου να αποτρέψουμε την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο νερό.

Αρθρογράφος: Μπουμπάρης Δημήτριος